Košarica

 

0

Košarica je prazna.

 
 

MATEJINA IZBIRA KUHNIJSKEGA KORITA IN ARMATURE

MATEJINA IZBIRA KUHNIJSKEGA KORITA IN ARMATURE

27.07.2022

Ko smo začeli z načrtovanjem kuhinje pri novi hiši, sem seveda poleg tega, kakšen bo leseni del ter katere aparate bomo imeli, morala izbrati tudi korito in pipo. Znašla sem se med zmešnjavo različnih proizvajalcev in tipov korit na trgu in ker sem se s tem srečala prvič, nisem vedela, kje naj pravzaprav z izbiro začnem. Ker že od nekdaj rada kupujem slovensko, v kolikor pri nas najdem tako kvaliteto, ki jo želim, sem začela pri slovenskih proizvajalcih. Najprej sem se sprehodila preko spletnih strani, nato pa sem se odločila za obisk salona Sink solution v Markovcu pri Starem Trgu pri Ložu, čeprav njihova korita najdete tudi v Rutarju, Lesnini, Moemaxu, XXLutz in Dipu.

Pri izbiri sem izhajala iz tega, da bomo imeli običajen pult iz ultrapasa, in ga je mogoče bolj smiselno uskladiti z nadpultnim koritom, da se pult tudi malo zaščiti pred vlago.

Odkar sem izbrala kuhinjo, sem imela med materiali za kuhinjsko korito favorita – granit. V salonu so mi pojasnili tudi razliko med različnimi tipi granitnih korit, pri Sink solution pa tako ali tako ponujajo samo najboljše materiale, tako da z izbiro pri njih zagotovo ne morete zgrešiti. Barvo sem imela že na začetku izbrano črno – ker sem tudi kuhinjske fronte izbrala črne, tako da sem vedela, da bo tako vse skupaj izgledalo smiselno povezano.

Odločiti sem se morala tudi, kakšen tip korita bo najbolj ustrezal našim potrebam – ali naj izberem samo posodo brez odlagalne površini, mogoče dva manjša korita, eno korito s polovico odlagalne površine ali večje korito z manj odlagalne površine. Razmišljala sem v smeri enega velikega korita – za namen pranja pladnjev in večjih posod je veliko bolj praktično. Ker je moj izbrani pult še vedno bolj občutljiv, sem ga skombinirala z malo nadpultne odlagalne površine – sicer z mislijo, da bom poskušala v praksi tudi to površino imeti čim bolj prazno. Ko sem v salonu zagledala korito NATURA 200, sem vedela, da je za naše potrebe prava izbira. Res sem pravi občutek, kako korita izgledajo, dobila šele, ko sem jih videla v živo in takrat sem res v trenutku sprejela vse odločitve, ki so bile prej samo vprašanja v moji glavi.

Korito pa ti ne pomaga kaj dosti, če poleg nimaš kvalitetne pipe, kajne? Takoj sem vedela, da bomo imeli izvlečno pipo, tudi zaradi tega, ker so mi jih toplo priporočile prijateljice – po obisku salona sem se odločila za Nati, ki mi je bila najbolj preprosta za uporabo in me je tudi estetsko najbolj prepričala. Poleg funkcije izvleka ima tudi možnost dveh različnih tipov toka vode – običajen snop ali pršenje.

Kako se mi korito in pipa obneseta v praksi? Več o tem pa v naslednjem prispevku.

 
 
 
 

Kontaktne informacije

TURK M&Z d.o.o.
IC Markovec, Markovec 51a
1386 Stari trg pri Ložu

M: +386 40 247 323
M: +386 40 630 740
E: info@sink-solution.com
E: order@sink-solution.com

 
 
 

Facebook

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.